MESIĆ PRIMIO IZASLANSTVO KINESKOG OLIMPIJSKOG ODBORA

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić primio je u posjet izaslanstvo Kineskog olimpijskog odbora i Hrvatskog olimpijskog odbora, priopćio je u četvrtak Ured Predsjednika RH. L

Predsjednik Državne sportske uprave i predsjednik Kineskog olimpijskog odbora Yuan Weimin je izrazio zadovoljstvo svojim posjetom Hrvatskoj jer je ovo prilika za razmjenu iskustava, a pri tom je posebno naglasio interes za kolektivne sportove kao što su košarka, rukomet i vaterpolo, kaže se u priopćenju.

Tijekom dana kinesko je izaslanstvo imalo niz stručnih razgovora i sastanaka, a potpisana su i dva memoranduma o suradnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik Mesić je rekao kako je upravo sport jedna od najboljih veza za razumijevanje između ljudi i kultura, te je izrazio interes za kineska iskustva u organizaciji Olimpijade 2008. Predsjednik Mesić je također izrazio zadovoljstvo što kinesko izaslanstvo sutra putuje u Rijeku koja želi biti domaćin Mediteranskih igara, a kinesko joj iskustvo u organizaciji može biti izuzetno zanimljivo, kaže se u priopćenju.

Razgovoru s izaslanstvom Kineskog olimpijskog odbora nazočili su među ostalima predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša i ministar prosvjete i športa Vladimir Strugar.

(Hina) pp rb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara