Mesić primio omanskog ministra gospodarstva

PREDSJEDNIK Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je u utorak Ahmada Makkya, ministra gospodarstva Sultanata Oman, priopćeno je iz ureda predsjednika RH.

Ministar Makky prenio je predsjedniku Mesiću zahvalu omanskog sultana na pruženom gostoprimstvu prošlog ljeta u Dubrovniku kao i pozive Njegovog Veličanstva da posjeti Oman, a predsjednik Mesić je pozvao omanskog sultana da posjeti Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Istaknuvši kako je danas imao uspješan sastanak s ministrom gospodarstva, rada i poduzetništva RH Brankom Vukelićem, kojom prilikom je i potpisan Ugovor o poticanju i uzajamnoj zaštiti ulaganja između Hrvatske i Omana, Makky je rekao kako između dvije zemlje postoje veliki potencijali za razvoj gospodarskih odnosa koji na žalost nisu dovoljno iskorišteni.

Predsjednik Mesić se složio sa svojim gostom te je naglasio da, iako je hrvatski strateški cilj ulazak u EU, Hrvatska želi surađivati i s ostalim prijateljskim zemljama, te da je potrebno poticati interese za suradnju gospodarstvenika obiju zemalja, među ostalim i na području turizma kao i proizvodnje i prerade zdrave hrane.

Također, kako bi se poboljšali gospodarski odnosi u procesu je izrada ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, a dvije su se strane složile kako je to još jedan korak u izradi pravnog okvira za jačanje bilateralnih odnosa, dodaje se u priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara