Mesić primio Semnebyja

HRVATSKI predsjednik Stjepan Mesić primio je šefa misije Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) u Hrvatskoj Petera Semnebyja, priopćeno je u petak iz Ureda Predsjednika.

Semneby je tijekom razgovora istaknuo kako OESS bilježi napredak u Hrvatskoj, te u tom pogledu očekuje i jedan novi vid suradnje između Hrvatske i te organizacije, priopćeno je.

Interes je OESS-a da se procesi povratka izbjeglica odvijaju u svakoj državi regije bez pritiska međunarodne zajednice, naglasio je Semneby.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik Mesić je naglasio kako je u Hrvatskoj do sada učinjeno mnogo na stvaranju uvjeta koji olakšavaju povratak prognanika, ali i u normalizaciji odnosa sa susjedima.

"Uz stambenu obnovu, gospodarskim mjerama treba omogućiti otvaranje radnih mjesta u područjima povratka, te i dalje stvarati uvjete koji će olakšavati povratak", rekao je Mesić.

Sugovornici su se također suglasili da dobra manjinska zaštita mora zaživjeti ne samo u zakonima, već i u praksi u lokalnim sredinama, priopćeno je iz Ureda Predsjednika.

Ured Predsjednika je također priopćio da se Mesić u petak susreo na redovitom sastanku s veleposlanicima zemalja EU-a i zemalja kandidata.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara