Mesić primio španjolskog diplomata

HRVATSKI predsjednik Stjepan Mesić primio je u četvrtak državnog tajnika za europska pitanja u španjolskom ministarstvu vanjskih poslova Ramona de Miguela y Egeu, priopćio je Ured predsjednika RH.

Prema priopćenju, državni je tajnik istaknuo punu potporu Španjolske kandidaturi Hrvatske za članstvo u EU-u, ocijenivši kako ona nije samo odraz želje hrvatske vlade nego stvarnosti te istaknuo da je Španjolska spremna pomoći Hrvatskoj na njezinu putu u Europu.

De Miguel y Egea rekao je da je u zadnje tri godine zabilježen napredak bilateralnih odnosa, ali i da postoje još mnoge neiskorištene mogućnosti za suradnju, posebno u gospodarstvu i kulturi jer obje zemlje pripadaju mediteranskome krugu, kaže se u priopćenju.

U priopćenju se kaže da je tijekom razgovora izražena nada u pronalaženje miroljubiva rješenja iračke krize jer nitko ne želi rat. Istaknuto je kako je cilj razoružati Sadama Huseina, a ne svrgnuti režim, a ne pronađe li se rješenje, u budućnosti bismo živjeli u znatno nesigurnijem svijetu nego danas, kaže se u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara