Mesić primio tursko parlamentarno izaslanstvo

Predsjednik Republike Stjepan Mesić primio je u srijedu predsjednika Odbora za EU Nacionalne skupštine Republike Turske Yasara Yakisa, priopćio je Ured predsjednika. L

Prema priopćenju, predsjednik Mesić izrazio je zadovoljstvo što, osim dobrih međudržavnih odnosa, između Hrvatske i Turske postoji sve razvijenija regionalna suradnja, kao i sve više interesa s obje strane za razmjenu mišljenja o europskim pitanjima.

Istaknuo je kako upravo u europskom udruživanju nestaju potrebe povijesnih podjela, ali i jačaju perspektive gospodarskog razvoja.

"I Hrvatska i Turska, ali i cijela jugoistočna Europa moraju u europskim procesima ostvariti svoje interese", rekao je hrvatski Predsjednik.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Yasar Yakis pozdravio je prigodu da s Hrvatskom razmjenjuje stajališta u priključivanju Europskoj uniji, istaknuvši kako Turska već ima višegodišnje iskustvo države kandidata.

Imajući u vidu europske perspektive, istaknuo je važnu ulogu koja Hrvatska ima u cijelom području jugoistočne Europe, te dodao kako su u tom kontekstu značajne poruke koje šalje Hrvatska, navodi se u priopćenju.

(Hina) xpp/xzt ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara