MESIĆ PRIMIO VJERODAJNICE VELEPOSLANIKA ARGENTINE, AUSTRALIJE I

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić primio je u četvrtak vjerodajnice veleposlanice Argentine Else Kelly, veleposlanice Australije Anne Christine George i veleposlanika Južne Koreje HoJin Leeja, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Uručujući vjerodajnice, veleposlanica Kelly je Mesiću prenijela pozdrave argentinskog predsjednika Nestora Kirchnera. Argentina i Hrvatska su višestruko povezane, kazao je Mesić, a hrvatsko-argentinske odnose posebno obilježava hrvatska iseljenička zajednica koja živi u Argentini.

Australska veleposlanica istaknula je da su Australija i Hrvatska razvile snažne i trajne veze te da dijele interese na područjima vanjske politike, ali i gospodarstva te sigurnosne politike.

"Globalizirano okružje", dodala je, "i dalje pruža kako izazove tako i mogućnosti, za unapređenje blagostanja naših građana". Veleposlanica George je također naglasila važnost Ugovora o socijalnom osiguranju između dviju zemalja, a koji će uskoro stupiti na snagu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mesić je rekao da se hrvatsko-australska politička bilateralna suradnja odvija u očekivanim okvirima, dok gospodarska, na žalost, ne slijedi postojeće potencijale. Predsjednik je također rekao kako je Hrvatskoj u interesu proširivanje pravnog okvira te suradnje, piše u priopćenju.

U svom pozdravnom govoru južnokorejski veleposlanik je rekao da mu je veliko zadovoljstvo što su se odnosi između Hrvatske i Južne Koreje, od uspostave diplomatskih odnosa prije 11 godina, proširili i produbili na raznim područjima, uključujući politiku, gospodarstvo i kulturu.

U priopćenju se dodaje kako je predsjednik Mesić naglasio dobru suradnju na bilateralnom i multilateralnom planu između dvije zemlje te dodao da bi u robnoj razmjeni trebalo smanjiti veliki deficit na hrvatskoj strani. U tom kontekstu predsjednik je spomenuo investiranje u hrvatske luke, preko kojih bi Južna Koreja ušla na europska tržišta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara