MESIĆ PRIMIO ZAMJENICU MAKEDONSKOG PREMIJERA

Predsjednik Republike Stjepan Mesić primio je u četvrtak u Zagrebu zamjenicu predsjednika Vlade Republike Makedonije Radmilu Šekerinsku, priopćeno je iz Ureda Predsjednika

Šekerinska, zadužena u makedonskoj vladi za europske integracije, u Hrvatskoj boravi na poziv ministra za europske integracije Nevena Mimice.

Na susretu s hrvatskim predsjednikom konstatirano je da između Hrvatske i Makedonije nema otvorenih pitanja, već postoji zajednički interes - poboljšanje gospodarske suradnje. Također je rečeno kako obje zemlje imaju isti cilj - ulazak u EU. Razgovaralo se i o potrebi gospodarskog oporavka regije, pri čemu je naglasak stavljen na cestovne koridore i potrebu izgradnje autocesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Makedonsko izaslanstvo prijepodne posjetilo je i Hrvatski sabor gdje se sastalo s predsjednikom Odbora za europske integracije Matom Granićem.

Granić je naglasio kako Hrvatska i Makedonija dijele zajednički cilj ulaska u EU i NATO koji za sobom povlači potrebu suradnje i međusobne podrške, uz individualan pristup pri ulasku u međunarodne integracije. Makedonska dužnosnica suglasila se s potrebom regionalne suradnje, uz individualan pristup pri ulasku zemalja, potencijalnih članica u EU.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara