Mesić: Protupožarna sezona mogla se bolje pripremiti

PREDSJEDNIK Republike Stjepan Mesić izjavio je danas da se protupožarna sezona mogla bolje pripremiti i da bi trebalo više novca izdvajati za protupožarnu zaštitu.

"Bilo bi bolje da smo organiziranije dočekali sezonu. To nam je pouka da se više izdvaja za vatrogastvo", izjavio je Mesić novinarima u Uredu predsjednika.

Odgovarajući na novinarske upite nakon sastanka s poljskim premijerom Leszekom Millerom, Mesić se zauzeo za aktivnije preventivne mjere, osobito za čišćenje protupožarnih putova i veću ulogu koza u sprječavanju požara.

"Svojedobno su me neki izvrgnuli ruglu kada sam rekao da je bilo manje požara kada je bilo više obrađenog tla i više koza koje su čistile makiju. Potrebno je očistiti protupožarne putove i ponovno uzgajati koze", rekao je Mesić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik je istaknuo da su najveći kritičari vlasti zbog loše pripremljene protupožarne sezone sjedili su Saboru kada se donosio proračun.

"Zašto onda nisu odlučili da se smanji proračun za stranke, a poveća za borbu protiv požara?" upitao je Mesić.

"Postoje stalni kritičari koji iz ove tragične situacije nastoje izvući političke poene, što je žalosno", zaključio je Mesić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara