MESIĆ S PREDSTAVNICIMA EUROPSKOG CENTRA ZA MIR I RAZVOJ

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić u utorak je primio izaslanstvo Europskog centra za mir i razvoj Sveučilišta za mir UNa u Beogradu, međunarodne nevladine organizacije koja se bavi promicanjem demokratskih načela te političkih i gospodarskih vrijednosti ne samo u regiji već i u cijeloj Europi.

Izaslanstvo je, prema priopćenju Ureda predsjednika, podsjetilo na dosadašnju dobru suradnju s različitim institucijama u Hrvatskoj te izvijestilo predsjednika Mesića o tradiciji održavanja međunarodnoga znanstvenog bankarskog skupa u Dubrovniku na kojem su do sada sudjelovali mnogi dobitnici Nobelove nagrade za ekonomiju. S obzirom da je posljednji takav skup održan potkraj 80-ih godina prošlog stoljeća, izrazili su interes da se sljedeći takav skup održi, također u Dubrovniku i to polovicom sljedeće godine, što je predsjednik Mesić i podržao.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz predsjednika Mesića na sastanku je bio savjetnik za vanjsku politiku Tomislav Jakić, dok su izaslanstvo činili predsjednik Izvršnog savjeta Europskog centra za mir i razvoj prof. dr. Norman Scott, izvršni direktor dr. Negoslav Ostojić, te veleposlanik pri Europskom centru za mir i razvoj dr. Živojin Jazić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara