Mesić traži 60 tisuća odštete od Večernjeg lista

PREDSJEDNIK Stjepan Mesić tužio je Večernji list od kojega traži 60 tisuća kuna odštete zbog članka u kojemu je objavljeno da je bio kadrovnik Udbe.

Kako je objavljeno u Dnevniku HTV-a, informaciju je potvrdio i predsjednikov odvjetnik Čedo Prodanović, a koji je za HTV izjavio kako je Večernji list objavio neistine.

"Da je to pisalo i u Glasu koncila, bilo bi to samo prenošenje lažnih informacija, a budući da to nije pisalo radi se o iznošenju neistina u Večernjem listu." - kazao je Prodanović, tvrdeći kako u Glasu koncila nijednom riječju nije spomenuto da je Mesić radio za Udbu.

Radi se, naime, o članku kojega je Večernji list potkraj lipnja prenio iz feljtona objavljenog u Glasu koncila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni urednik Večernjeg lista Miljenko Manjkas Hini je rekao da o tužbi nitko nije formalno obavijestio Večernji list niti odvjetnički ured koji ga zastupa. Odbacio je tvrdnju da je Večernjaku namjera bila diskreditirati predsjednika.

"Držim da je Večernji list profesionalno obavio svoj posao, prenio pisanje tjednika i tražio reakciju prozvanih." - rekao je Manjkas, te naglasio kako je Večernjak predsjedniku Mesiću tada nudio, a i sada nudi prostor u listu.

Prodanović također izjavljuje kako će predsjednik, dobije li spor na sudu, naknadu od 60 tisuća kuna biti spreman dati u dobrotvorne svrhe, točnije Domu za djecu u zagrebačkoj Nazorovoj ulici, a što je učinio i nakon parnice s Borisom Mikšićem.

B.S.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara