mesić: treba se dogovoriti točno o režimu na dunavu

Predsjednik Republike Stjepan Mesić istaknuo je večeras da je važno dogovoriti se točno o režimu koji će vladati na Dunavu, te da je ta rijeka Hrvatskoj osobito važna zbog Vukovara i Podunavlja. L

"Dunav je zajednička rijeka koja povezuje veliki broj podunavskih zemalja. Dunav integrira gospodarstva svih tih država i važno je da se točno dogovorimo o režimu koji će vladati na Dunavu", rekao je Mesić za Hinu večeras u Pločama, zamoljen da komentira istupe nekih srbijanskih političara kako se s Hrvatskom teško komunicira kada su u pitanju granice na Dunavu.

"Neka su pitanja već uspješno riješena, ali veći dio toga tek treba riješiti," kazao je predsjednik Mesić, istaknuvši da je rijeka Dunav "Hrvatskoj osobito važna zbog Vukovara i Podunavlja koji su uvijek živjeli od njega".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik Mesić, koji je večeras pratio tradicionalni 6. maraton neretvanskih lađara, nije želio komentirati izjavu predstavnika Ministarstva vanjskih poslova Srbije i Crne Gore Rade Čučka, koju je danas objavio beogradski list "Blic".

Čučak je rekao da pregovori s Hrvatskom oko granice na Dunavu idu više nego teško jer da je hrvatska komisija "isključiva" i priznaje isključivo katastarsku dokumentaciju kao način razgraničenja, te da slijedi "teška borba za zelenim stolom" oko teritorija na sjevernom dijelu granice s Hrvatskom.

(Hina) me jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara