Mesić: treba utvrditi motiv napada na Pavića

Predsjednik Stjepan Mesić izjavio je danas da nadležni organi trebaju utvrditi je li napad na predsjednika Uprave Europapress holdinga (EPH) Ninoslava Pavića u subotu vođen nečijim privatnim motivima ili je udar na slobodu medija.

´Stanje javne sigurnosti dosta je dobro i nema njegova velikog ugrožavanja ali posljednji događaj poziva Ministarstvo unutarnjih poslova na oprez´, kazao je Mesić prilikom posjeta tvornici ´Kraš´ u sklopu potpore akcije ´Dan bez dima´.

´Uvijek će biti ovakvih događaja, toga nije pošteđena ni jedna zemlja bez obzira na njezinu sigurnost´, rekao je Mesić, dodavši kako se kriminal može držati pod kontrolom ´ali ne sav´.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na tvrdnju da policija u zadnje vrijeme nije razriješila ni jedan slučaj kriminala, Mesić je rekao kako postoji nekoliko kriminalnih djela čiji počinitelji nisu otkriveni, te je pozvao MUP da se pozabavi i tim slučajevima kako ne bi ´pali u zaborav´.

Zagrebačka policija danas nije iznijela ni jednu novu pojedinost o kriminalističkoj obradi vezanoj uz subotnju eksploziju automobila suvlasnika i predsjednika Uprave EPH Ninoslava Pavića ispred njegove obiteljske kuće na zagrebačkom Tuškancu.

Policija je jučer rekla da je do sada razgovarala s oko 150 ljudi, te da se provode vještačenja koja bi trebala otkriti vrstu, količinu i način aktiviranja eksplozivne naprave.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara