Mesić tvrdi da general Gotovina nije u RH ni u BiH

PREDSJEDNIK Republike Hrvatske Stjepan Mesić u interviewu najnovijem broju mostarskog tjednika Danas, izjavio je da je uvjeren "da su Hrvatska i BiH zadnje države" u kojima bi se skrivao odbjegli hrvatski general i haaški optuženik Ante Gotovina.

"Gotovina je preinteligentan da bi te države izabrao da se skriva u njima", rekao je Mesić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Po Mesićevim riječima, Hrvatska će prebroditi zapreku za početak pregovora o uključivanju u Europsku uniju, a to je, kako je istaknuo, potpuna suradnja s Haaškim sudom. "Moramo uvjeriti naše prijatelje da smo poduzeli sve, ali baš sve, i da je to potpuna suradnja. A Antu Gotovinu ne možemo uhititi jer ga nema u Hrvatskoj", kazao je Mesić.

Komentirajući prilike u BiH i položaj Hrvata, Mesić je istaknuo da Hrvati u BiH nemaju pravo na neravnopravnost. "Mi želimo da Hrvati ne budu samo na papiru konstitutivni narod u cijeloj BiH, nego da da budu u pravom smislu konstitutivan narod BiH. Hrvati nisu manjina, nego su, uz međunarodno priznanje, konstitutivan čimbenik BiH", istaknuo je Mesić.

Ponavljajući svoja već poznata stajališta protiv podjele Bosne i Hercegovine, hrvatski predsjednik Mesić je rekao: "Što bi se dogodilo kad bi Srbi uzeli svoj, a Hrvati svoj dio? Ostala bi jedna islamska državica koja bi se mogla oslanjati samo na snagu izvan Bosne i Hercegovine, jer bi bila u neprijateljskom okruženju, a to svijet ne može prihvatiti".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara