Mesić u Saboru ručao s Vladimirom Šeksom!

Mesić u Saboru ručao s Vladimirom Šeksom!

Tekst: J.C.
Foto: Šime Šokota / Cropix

NITKO, ali baš nitko nije mogao predvidjeti s kim će Stjepan Mesić održati svoj prvi sastanak nakon odlaska s Pantovčaka. Predstavnicima sedme sile bilo je teško zatomiti iznenađenje kad su Mesića u Saboru danas uočili u društvu Vladimira Šeksa!

S čovjekom koji mu je u deset predsjedničkih godina bio jedan od najljućih političkih protivnika Mesić je ručao u saborskoj kantini. Ali nije se moglo doznati o čemu su razgovarali. Na izlasku iz Sabora i Mesić i Šeks pokušali su izbjeći novinare, a na pitanja nisu odgovarali.

Mesić je u prolazu tek dobacio kako su "razgovarali o svemu što se događalo od 1971. do 1990. godine", a Šeks je bio još zakopčaniji. Na pitanje znači li ovaj sastanak da je HDZ odlučio bojkotirati novog predsjednika Ivu Josipovića, Šeks je odgovorio: "Ne znam što da vam kažem na to pitanje osim da se nasmiješim".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gospodine Stjepane, odapeta puško, za Hrvatsku bar si bio muško"

Mesić je svoj ured na Pantovčaku zamijenio nešto skromnijom rezidencijom u Grškovićevoj. Opremanje Mesićeve nove rezidencije još nije dovršeno, ali njega to nije omelo da već jučer provede prvi dan u uredu i počne s postpredsjedničkim intervjuima. Razgovarao je tako Mesić s BBC-jem, dok je od hrvatskih medija primio reportera Novog lista.

Mesić je radni vijek u svom novom uredu otpočeo primivši na dar knjigu Vesne Parun, koja mu je napisala i zanimljivu posvetu: "Gospodine Stjepane, odapeta puško, za Hrvatsku bar si bio muško". Bivši je predsjednik već dobio i nekoliko poziva za inozemna gostovanja, pa je tako pristao govoriti na mostarskome Univerzitetu "Džemal Bijedić" te postati počasnim članom memorijalnoga društva žrtava nacističkog logora Dachau.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara