Mesić želi kao predsjednik uvesti Hrvatsku u EU

Predsjednički kandidat Stjepan Mesić izjavio je danas u Dugoj Resi kako ga za nastavak obavljanja predsjedničke dužnosti motivira to što je u ovom mandatu omogućio da se izolirana Hrvatska otvori svijetu i što je pridonio da dođe pred vrata EUa te kako sada želi da ju kao predsjednik uvede u EU.

Kako je rekao, svoje organizacijske sposobnosti u drugom mandatu usmjerit će u buđenje gospodarstva.

Cjelodnevnu predsjedničku kampanju u Karlovačkoj županiji nakon Ogulina i Karlovca predsjednički kandidat Stjepan Mesić završio je večeras u Dugoj Resi u Gradskoj vijećnici na susretu s gospodarstvenicima i građanima.

Euroskepticima je poručio da prava bojazan nije ona od ulaska u Europsku unije, već bojazan da bi nas Europa mogla ostaviti po strani. Sada je najvažnije da se pregovarački timovi ne dogovore da u EU "slobodno izvozimo ono što nemamo, a da slobodno uvozimo ono čega imamo na pretek".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako je rekao, potrebno je odgovorno pregovarati, tako da se u tijeku pregovora "povećaju resursi i stvore uvjeti za reindustrijalizaciju te otvore pogoni velikih sustava".

HDZ-u kao stranci svoje suparnice u predsjedničkoj borbi zamjera što se, ocijenio je, toliko usmjerila na "difamiranje predsjednika s kojim sutra treba kohabitirati".

U prognozi izbornog rezultata Mesić je rekao da očekuje 50 posto i još koji glas više.

(Hina) xvhor yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara