Metronet na vlastitoj komunikacijskoj infrastrukturi prema svijetu

METRONET je prvi hrvatski telekom operator koji posjeduje vlastitu komunikacijsku infrastrukturu na relaciji Zagreb - Ljubljana - Beč, realiziranu preko vlastitog DWDM (Dense Wavelength Division Multiplexing) sustava. Realizacijom DWDM sustava Metronet je značajno proširio ukupne međunarodne komunikacijske kapacitete i podigao razinu pouzdanosti svojih usluga.

Realizacija DWDM sustava Zagreb-Ljubljana-Beč ima strateški značaj za Metronet i hrvatsko telekom tržište u cjelini. Sustav ima maksimalni kapacitet od 400 Gbit/s, podržava prijenos svih telekomunikacijskih usluga (podatkovne, govorne, video, internet), a realiziran je u suradnji s partnerima Ericsson Nikola Tesla i King ICT.

Na DWDM sustav, putem kojeg je Metronet ostvario povezanost s najvećim globalnim pružateljima usluga pristupa internetu, prijenosa podataka i govornih usluga, naslonjena su Metronetova međunarodna čvorišta u Ljubljani i Beču.

Metronet je realizacijom ovog sustava svojim korisnicima dugoročno osigurao velike kapacitete brzog i pouzdanog pristupa internetu i značajne kapacitete za brzo podatkovno i govorno povezivanje između Hrvatske, Slovenije i Austrije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapaciteti na sustavu zadovoljavaju potrebe svih Metronetovih korisnika, a iznajmljuju se i nekim velikim međunarodnim operatorima.

Metronet ovim projektom nastavlja uspješnu strategiju izgradnje vlastite infrastrukture kao isključive osnove za pružanje usluga svojim korisnicima.
Ovim projektom Metronet se još jednom potvrđuje kao lider na tržištu telekomunikacijskih usluga za poslovne korisnike, prateći ih u njihovom širenju na tržišta regije.

Ovakva ulaganja u vlastitu telekomunikacijsku infrastrukturu su sukladna preporukama hrvatske Vlade definiranima u "Strategiji razvoja širokopojasnog pristupa Internetu u Republici Hrvatskoj do 2008.godine" i Akcijskom planu provedbe definirane Strategije, te dokazuju Metronetovu čvrstu viziju razvitka u jakog i pouzdanog telekom operatora u hrvatskom nacionalnom prostoru i u regiji.

Sponzorirani članak

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara