Miami: Muškarac s nožem u cipeli pokušao ući u zrakoplov

Miami: Muškarac s nožem u cipeli pokušao ući u zrakoplov
ČOVJEK s nožem i britvom u cipeli uhićen je u ponedjeljak u zračnoj luci u Miamiju, dok istodobno Sjedinjene Države postrožuju sigurnost i protuterorističke mjere uoči božićnih blagdana.

Policija je objavila da je David McIntyre (38), koji je putovao sa suprugom i djecom, aktivirao metal-detektor pri pokušaju ukrcaja u zrakoplov. "Imao je nož i britvu u cipeli", rekao je policijski glasnogovornik. "Uhićen je pod optužbom da je nosio skriveno oružje", dodao je. Nejasno je zašto je McIntyre, iz Westchestera u Pennsylvaniji, nosio oružje.

Sigurnosno osoblje Ujedinjenih Naroda (UN) stavljeno je u stanje velike pripravnosti u ponedjeljak, dan nakon što su SAD povisile stupanj pripravnosti na terorističke napade.

Istovremeno zaposlenicima sjedišta UN-a, kojih ima oko pet tisuća, rečeno je da budu na oprezu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zamjenik glavnog tajnika Andrew Toh poručio je putem e-maila uposlenicima i veleposlanicima 191 članice UN-a da trebaju surađivati s UN-ovim osiguranjem.

New York, koji je bio pogođen terorističkim napadima 11. rujna 2001., smatra se jednim od glavnih ciljeva terorista. Neboder UN-a u tom je gradu smješten na predjelu East River.

Američka vlada povisila je u nedjelju stupanj pripravnosti na terorističke napade s "povišenog " na "visoki" zabrinuta mogućnošću terorističkih napada u vrijeme blagdana na SAD ili američke ciljeve u inozemstvu.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara