Microsoftu se brzo osvetilo javno likovanje nad Androidovim sigurnosnim propustima

Foto: AFP

SVE češće kritike korisnika na neke sigurnosne propuste Googleovog Androida pokušao je na prilično nekorektan način iskoristiti Microsoft, koji je pokrenuo natječaj u kojem se nude novi smartphoneovi razočaranim Androidovim korisnicima koji im ispričaju svoju priču, odnosno probleme s Googleovim operativnim sustavom.

Microsoft se iživljavao nad Googleovim problemima

Ben Rudolf, Microsoftov "Windows Phone misionar" na svom je Twitter profilu pozvao sve korisnike koji su ljuti na Androidove "rupe" da s njim podijele svoje priče i zarade novi Windows Phone.

Međutim, ovakav marketinški pristup nije baš naišao na najbolji prijem u javnosti, niti među IT stručnjacima koji naslađivanje tuđim mukama vide kao odraz vlastite slabosti, pogotovo kada za to postoje neprijeporni dokazi.

Tko se drugom ruga...


"Microsoft bi trebao biti pametniji i ne likovati nad trenutnim fokusom javnosti na probleme koje ima Android. Pogotovo nije pametno pljuvanje Androida koristiti kao promociju za Windows Phone 7, jer bi im se to ubrzo moglo obiti o glavu", prozvao je Microsoft zbog licemjerja Graham Cluley, autor Sophos Naked Security bloga.

"Ne zaboravimo, ljudi koji žive u staklenim kućama ne bi trebali bacati kamenje", slikovito je Cluley savjetovao ekipu iz Microsofta.

Karma je zeznuta stvar

I kako to već inače biva kada "karma stupi na snagu", Naked Security je nešto kasnije objavio detaljan izvještaj o velikom sigurnosnom propustu Window Phone 7.5 telefona, otkrivši kako se čitava funkcija slanja poruka može onemogućiti jednostavnim slanjem, odnosno primanjem poruke.

Tvrde kako je dovoljno poslati poruku s određenim kodom na neki Windows Phone telefon, nakon čega će se telefon resetirati, ali neće više moći pokrenuti SMS funkciju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara