Mihajlovićev odvjetnik: Ubojstvo nije politički motivirano

GLAVNI osumnjičenik za ubojstvo švedske ministrice vanjskih poslova Anne Lindh Mihajlo Mihajlović nije imao politički motiv za zločin, izjavio je njegov odvjetnik Peter Althin u intervjuu za list Dagens Nyheter.

"Nema nikakvog političkog motiva. Budući je oko ovog slučaja bilo puno nagađanja, sada vam to mogu kazati jer imam jasnu sliku o onome što se dogodilo", rekao je odvjetnik novinaru švedskog lista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ne želim odmah komentirati o kakvom je zločinu ovdje riječ, želim samo istaknuti kako ono nije bilo planirano. Mogu reći da je riječ o slučajnosti povezanoj s nizom okolnosti" te da će pojedinosti biti poznate kasnije, kazao je.

No, prema pisanju švedskog tabloida Expressen policija ne vjeruje Mihajlovićevim izjavama te nagađa da 25-godišnji mladić, švedski državljanin sprpskog podrijetla vjerojatno nije mogao neutralnoj Švedskoj oprostiti potporu koju je pružila NATO-ovim napadima na Srbiju tijekom rata na Kosovu 1999. Expressen također piše kako su svjedoci policiji izjavili da su čuli kad je Mihajlović, nakon što je više puta nožem izbo Lindh kazao: "Dobila si što si zaslužila."

Optuženi je u srijedu priznao krivicu za počinjeni zločin pred policijskim istražiteljima. Njegovo priznanje ubojstva švedske ministrice olakšat će posao policiji i tijek suđenja. 25-godišnji ubojica u pritvoru se nalazi od 24. rujna. Dva tjedna prije on je u jednom trgovačkom centru u Stockholmu ubio 46-godišnju švedsku ministricu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara