Mikšić: Mesić nema pojma o tehnologijama jer se to u Kumrovcu ne predaje

BIVŠI neovisni predsjednički kandidat Boris Mikšić rekao je danas da prihvaća, ali ne priznaje odluku Ustavnog suda kojom je odbijena njegova žalba na promatranje i zahtjev za ponovnim prebrojavanjem glasova te da će naći načina da na međunarodnim sudovima dokaže da su predsjednički izbori bili nelegalni.

Na zadnjoj konfrenciji za novinare ispričao se ako je u noći proglašenja izbornih rezultata prejako reagirao, tvrdeći da je to bilo zbog stresa i razočarenja te da njegova usporedba Hrvatske s Ukrajinom nije uopće dobra.

Rekao je i da se odazvao pozivu predsjednika Stjepana Mesića i da je jučer podnio neopozivu ostavku na mjesto počasnog generalnog konzula Republike Hrvatske u St.Paulu u SAD-u, da će vratiti diplomatske registarske tablice s automobila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Reagirajući na Mesićevu izjavu da računa na glasove njegovih glasača, rekao je "da su njegovi glasači preinteligentni da glasuju za Mesića. On njima obećava nekakve nove proizvodnje i nove tehnologije, a u stvari se nikada proizvodnjom nije bavio i nema pojma o tehnologijama jer to se u Kumrovcu ne predaje".

Svoje tvrdnje o izbornim nepravilnostima i osvojenih 20 posto glasova Mikšić temelji na podacima tzv. izlaznih anketa o rezultatima izbora koje su radile dvije agencije (Puls i GfK), a čitavu večer nakon zatvaranja birališta i nešto ranije prenosila HTV i Nova TV.

"Bio sam informiran kroz državne medije", rekao je Mikšić i ustvrdio da je iz pouzdanih izvora saznao da su svi glasački listići već uništeni i da ga zato ne čudi što je predsjednik DIP-a Ivica Crnić glasan.

Provjerom u DIP-u Hini je rečeno da je Mikšićeva tvrdnja neistinita jer se oni čuvaju u gradskim, odnosno općinskim izbornim povjerenstvima. DIP je podsjetio da su svi Mikšićevi prigovori odbijeni jer ni za jednu svoju tvrdnju, pa tako ni za ovu, nije pružio dokaze.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara