Mikšić: Zbog izjave o francuskoj tajnoj službi platit ću Mesiću par lekcija golfa

Mikšić: Zbog izjave o francuskoj tajnoj službi platit ću Mesiću par lekcija golfa

PREDSJEDNIČKI kandidat Boris Mikšić u svom je televizijskom predstavljanju na HTV-u izjavio kako će "Mesiću platiti par lekcija golfa" zbog svoje izjave kako je Mesiću francuska obavještajna služba poklonila vilu na francuskoj rivijeri.

Podsjećamo, predsjednik Mesić najavio je kako će tužiti Mikšića zbog dotične izjave, a na pitanje Branimira Bilića o mogućoj tužbi, hrvatski-američki poduzetnik je odgovorio: "Ja sam shvatio da se Mesić voli šaliti, pa sam to rekao u francuskom raspoloženju."

"Ako dođe do tužbe, platit ću mu par lekcija golfa da se malo opusti. Možda sam ga krivo procijenio, ispada da se on stalno šali na račun drugih, ali ne voli kad se netko šali na njegov račun." – dodao je Mikšić.

Aktualnog je predsjednika Mikšić optužio da je u svom petogodišnjem mandatu imao samo dva poteza vezana za gospodarstvo, Družba Adria i sisačka Željezara, a oba su se pokazala katastrofalnim.

Mikšić je na HTV-u najavio kako će biti "predsjednik poduzetnik", te kako je njegova glavni cilj u roku od pet godina uspješnom gospodarskom politikom pretvoriti Hrvatsku u jednu od najuspješnijih zemalja u regiji, možda i u cijeloj Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoj gospodarski strateški plan Mikšić je objasnio "formulom 20-20-20", što znači 20 posto porasta proizvodnje i izvora, 20 posto više novih tehnologija koje bi se proizvodile u Hrvatskoj, te 20 posto redukcije birokracije.

Boris Mikšić ustvrdio je kako se država može voditi poput korporacije, bez stotina političara koji znaju samo trošiti novac, ali ga ne znaju zarađivati. Dinamikom porasta gospodarstva u roku od pet godina Hrvatska više ne bi imala vanjskog duga, a dio duga namirio bi se i ratnim reparacijama, tvrdi Mikšić.

"Dečko s Trešnjevke" tvrdi da će proći "jako dobro" na izborima: "U Zagrebu smo drugi, primamo puno poruka potpore iz zemlje i inozemstva, u anketama svih portala smo prvi ili drugi."

Za kraj svog predstavljanja Mikšić je građanima poručio: "Živim za politiku a ne od politike, stvorimo zajedno od Hrvatske najuspješniju zemlju regije."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara