Mikšić zlostavljao bivšu ženu?

Mikšić zlostavljao bivšu ženu?

PREDSJEDNIČKOM kandidatu Borisu Mikšiću je 1988. godine sud okruga Ramsey u državi Minnesoti zbog zlostavljanja zabranio bilo kakav kontakt s obitelji.

Iako je za vrijeme trajanja svoje predsjedničke kampanje Mikšić tvrdio kako su razlozi razvoda od supruge Olge bili njegov posao i učestala putovanja, Jutarnji list otkriva kako se ipak radilo o nečem posve drugom.

Olga Mikšić je zajedno sa svojom kćeri Evonne 1988. godine, nakon više slučajeva fizičkog maltretiranja, zatražila zaštitu suda. Mikšiću je bio zabranjen bilo kakav oblik komunikacije i svega što bi njegovu obitelj moglo zastrašiti. Nije smio ući u njihovu kuću čak ni u slučaju da ga je sama supruga pozvala unutra.

Zabrana je trajala godinu dana, a policija je posljednji put intervenirala 1992. godine na poziv Mikšičevog sina Paula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olga Mikšić cijeli slučaj nije htjela komentirati. Međutim, Brigita Petrović, obiteljska prijateljica koja je ponekad čuvala njihovu djecu, izjavila je za Jutarnji list kako je Olga jednom u tri ujutro s djetetom došla kod nje iz straha da će ih Mikšić oboje ozlijediti.

"Olgu je udario pred samo vjenčanje u Zagrebu, a jednom joj je kamerom razbio glavu. Ne mogu razumjeti kako se netko može tako ponašati. On je hladnokrvni lažljivac." - izjavila je gospođa Petrović za Jutarnji list.

Sam Mikšić je cijelu priču opovrgnuo. Priznao je da je bio izbačen iz kuće, ali tvrdi kako je sve to bilo namješteno. Kaže da je njegovoj supruzi to bila osnova da ga izbaci iz kuće te da je sve to kasnije opovrgnula, iako na novinarsko pitanje može li to dokazati nije imao odgovora.

 Što se tiče izjave Brigite Petrović, rekao je kako s tom gospođom nije u kontaktu više od 15 godina te da zna da ona laže "iz nekih osobnih razloga".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara