Milanović: Kompromis oko ustavnih promjena je nužan

Milanović: Kompromis oko ustavnih promjena je nužan

Tekst: V.Š.
Foto: Goran Sebelić (Cropix)

PREDSJEDNIK SDP-a Zoran Milanović izjavio je u nedjelju u Puli na saboru IDS-a da je kompromis oko ustavnih promjena nužan, te da to nije "stvar kojom se bavimo svaki tjedan".

Na saboru IDS-a je na mjesto predsjednika stranke izabran dosadašnji predsjednik i jedini kandidat Ivan Jakovčić.

Jakovčić reizabran za predsjednika IDS-a

U govoru je najavio pobjedu na idućim parlamentarnim izborima zajedno sa SDP-om i HNS-om, ali je pozdravio i posljednje poteze premijerke Jadranke Kosor vezane s "čišćenjem u vlastitim redovima i uvođenjem reda u državi". Izrazio je nadu da je to trajno opredjeljenje HDZ-a.

"Ako Hrvatsku bude uskoro obilježio ulazak u Europsku uniju, onda će Istru obilježiti regionalna autonomija. Da se prošli Ustav pretočio u zakon, autonomija danas ne bi pretvrdo zvučala. Stoga to smatram pogreškom svih dosadašnjih vlasti", rekao je Jakovčić.


Saboru su prisustvovali i predstavnici drugih stranaka, Gordan Jandroković iz HDZ-a, predsjednik SDP-a Zoran Milanović, predsjednik HSLS-a Darinko Kosor, potpredsjednik HNS-a Jozo Radoš te predsjednici manjih oporbenih stranaka i manjina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Milanović: Ovo nisu stvari kojima se bavimo svaki tjedan

Milanović je istaknuo da je kompromis oko ustavnih promjena nužan, te da to nije "stvar kojom se bavimo svaki tjedan".

"Ustavne promjene su posao kojem smo od početka pristupili vrlo ozbiljno, s dobrim namjerama i s ciljem da učinimo nešto dobro za Hrvatsku te da stvorimo jedan okvir prema kojem ćemo živjeti i djelovati", rekao je Milanović novinarima na saboru IDS-a.

Također je ocijenio da Hrvatska ima "neizdrživu javnu potrošnju, neefikasnu i neučinkovitu birokraciju te skupu državnu upravu koja guši sve ostalo". Smatra da bi racionalna i jeftinija država, jača lokalna samouprava, više novaca i više autonomije te odgovornosti hrvatskim regijama i lokalnoj samoupravi pomogli jačanju države.

Jandroković: Nadamo se boljoj suradnji s IDS-om


Jandroković je istaknuo da je IDS "nezaobilazan politički faktor na političkoj sceni Hrvatske", dodavši da je u odnosu između HDZ-a i IDS-a bilo više padova, ali da će u budućnosti biti zasigurno više suradnje i uspona na projektima važnima za sve građane Hrvatske.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara