Milanović: Spor sa Slovenijom je mogao biti riješen mnogo prije, izgubili smo godinu dana

Tekst: I.Kri.
Foto: Igor Sambolec (Cropix)

"Bolje ikada nego nikada! Hrvatska je nažalost izgubila zadnjih godinu dana u jednom sporu koji je očito mogao biti riješen i ranije", rekao je predsjednik SDP-a Zoran Milanović o današnjem dogovoru predsjednika Vlada Hrvatske i Slovenije.

> Postignut dogovor: Granica Slovenije i Hrvatske rješavat će se pregovorima!

> Rudolf: Današnji dogovor posljedica pritiska na Sloveniju

Smatra kako je za odugovlačenje kriva slovenska strana koja je prihvatila ono što su joj hrvatski pregovarači nudili još prošle godine", kazao je Milanović te dodao kako smatra da je Slovenija popustila zbog pritiska EU-u na Vladu naših susjeda. Tu posebno ističe pritisak koji su na Sloveniju vjerojatno izvršili Švedska i Karl Bildt. Ponašanje Slovenije u posljednjih godinu dana nazvao je predstavom.

Milanović je rekao kako smjena na čelu hrvatske Vlade vjerojatno nije utjecala na deblokadu pregovora. Na jučerašnjem sastanku čelnika parlamentarnih stranaka i Vlade Milanović nije bio, jer mu je poziv stigao samo dva sata prije tih dogovora. "Ako nas se tretira kao partnere, tada se partneri moraju o tome obavijestiti na vrijeme. U protivnom se pokazuje nepovjerenje", zaključio je Milanović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara