Milanović usporedio Sanadera sa Slobodanom Miloševićem

"GLEDAM spotove Ive Sanadera koji koriste jednu interesantnu uzrečicu, ´Idemo dalje´. Možda usporedba nije najbolja, ali ne mogu odoljeti. U dva je navrata Slobodan Milošević govorio ´Idemo dalje, idemo dalje´", kazao je predsjednik SDP-a Zoran Milanović tijekom jučerašnjeg skupa SDP-a u Zaprešiću.

Tamo je vođa socijaldemokrata predstavio kandidate za 1. izbornu jedinicu. Milanović je, osvrnuvši se na premijerov predizborni slogan, dodao: "A znate što je govorila demokratska oporba? ´Gotov je, gotov je´....", kaže Milanović.

I u Hrvatskoj su se, nastavlja, neki koristili tom uzrečicom. To su, kazao je, bili  “oni koji nemaju što reći pa Hrvatsku polijepe plakatima na kojima izmišljaju, lažu, pričaju da legaliziraju drogu i da uvode poreze na kamate na štednju”.

"Nakon što je odredio svima što smiju govoriti, a tako se ponaša u svojoj kući, pa misli da može i u društvu, odredio je predsjednik HDZ-a i predsjedniku države što ima govoriti, kad ima govoriti i o čemu ima govoriti", nastavio je Milanović o svom oponentu, dodavši kako SDP-ovci nemaju tu praksu nekome naređivati što i kako da govore, pa i u slučaju da ih ne vole.

A ne "šmekaju", kako se izrazio Milanović, biskupima, no predsjednik SDP-a kaže kako je stav SDP-ovaca takav da "čak i kad netko govori stvari koje im se ne sviđaju, ima pravo govoriti jer je to njegovo pravo i njegov politički rizik".

Milanović se u Zaprešiću ponovno osvrnuo i na vojnog ordinarija Juraja Jezerinca, za kojega kaže da bi trebao poštivati hrvatske zakone i Ustav.

SDP-ovci su danas, podsjećamo, reagirajući na nedavno objavljenu poruku biskupa uoči parlamentarnih izbora, a koju je objavila Hrvatska biskupska konferencija (HBK), kazali kako je "dobro da su biskupi u svojoj Poruci podsjetili svećenike ´neka paze da se crkvene prostore ne upotrebljava za stranačku promidžbu´". "Umjesto svećenika to su učinili sami biskupi u Poruci HBK. To je njihovo pravo", stoji u reakciji SDP-ovaca.

Za vojnog ordinarija, kojeg su nazvali "službenikom na plaći iz hrvatskog Državnog proračuna", kazali su kako "krivotvori činjenice i zastrašuje vjernike izmišljenim prijetnjama". Takvo ponašanje osobe koja djeluje u sustavu Oružanih snaga protuustavno je i protuzakonito, ocijenili su.

Milanović je na skupu u Zaprešiću dodao kako vojnog ordinarija plaćaju državni porezni obveznici, a postavlja ga Vatikan, dodavši da je to posljedica “famoznog ugovora koji je Hrvatska potpisala s Vatikanom i koji će SDP poštivati”.

"Neka si pročita zakone i poštuje državu Hrvatsku", poručio mu je Milanović.

R.I.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara