Milanović: Valjda Polančec zna što govori

Foto: Joško Šupić (Cropix)

"S OBZIROM da je Polančec bio potpredsjednik Vlade za gospodarstvo i član HDZ-ovog Predsjedništva valjda zna što govori", rekao je šef SDP-a Zoran Milanović kada smo ga upitali da komentira izjavu Damira Polančeca koji je najavio da bi HDZ mogao u stečaj ili možda čak i biti zabranjen kada se otkriju crni fondovi u toj stranci.

Prema Polančecu to bi se trebalo dogoditi kada HDZ izgubi izbore te novi ljudi dođu u državne tvrtke i otkriju potraživanja prema toj stranci.

Stazić: Blokirati račun odmah da se može država naplatiti

Stav SDP-a oko računa vladajućeg SDP-a, najbolje govori izlaganje zastupnika Nenada Stazića u Saboru prigodom rasprave o prijedlogu Zakona o oduzimanju imovine. Naime, tada je Stazić rekao kako je, s obzirom da je bivši čelnik HDZ-a pod istragom jer je otuđivao ogromnu imovinu u korupcijskim aferama, nužno blokirati ne samo njegovu imovinu nego i imovinu te stranke.

"S obzirom da sada imamo i više izvora koji govore da je bilo manipulacija oko stranačkog računa mislim da je krajnje vrijeme da se blokira račun HDZ-a. Sasvim je sigurno da će se naći potraživanja državnih tvrtki prema HDZ-u, ali ako oni sada sve potroše postavlja se pitanje kako će se to naplatiti. Mislim da je Polančec u ovom dijelu bio u pravu", rekao je Stazić za Index.

Pusić: Naći ćemo svakakva iznenađenja

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vesna Pusić iz redova HNS-a, kaže da je ipak pretjerano govoriti o zabranjivanju neke stranke, niti bi to bila poželjna reakcija, no svjesna je da bi u državnim tvrtkama koje počnu kopati po računima, moglo doći do svakojakih iznenađenja.

"Prema onom što čujemo iz medija, za očekivati je da će se svašta naći u državnim tvrtkama. No, nisam za zabranjivanje stranke. Naime, ja sam za to da se zabrani takva vrsta ponašanja no pretjerano je govoriti o kraju HDZ-a kao političke stranke", rekla je Pusić za Index dodajući kako bi istraga trebala ići prema odgovornim osobama te da je nužno raščišćvanje odnosa unutar državnih i javnih tvrtki.

Damir Kajin iz IDS-a također kaže kako je ishitreno govoriti o zabrani HDZ-a kao političke stranke, no uvjeren je kako će se mnoge stvari itekako mijenjati.

Kajin: HDZ moli Boga da Sanader ostane u Salzburgu do izbora

"Kada dođe nova vlast bit će promjena, i bit će istraga i u državnim tvrtkama i u Ministarstvima i u javnim poduzećima, a oni koju su radili mimo zakona morat će i odgovarati. Isto tako oni koji danas u saboru dijele moralne lekcije nakon toga morat će davati izjave u Uskočkim predmetima", rekao je Kajin dodajući kako misli da ipak neće doći do zabrane samog HDZ-a. Kajin smatra kako je dobro da su propjevali i Sanader i Barišić, ali i sam Polančec.

"HDZ moli Boga i sve će napraviti samo da Sanader ostane u Salzburgu do okončanja parlamentarnih izbora jer kad ono dođe i počne 'pjevati' o onima što su bili desno i lijevo kraj njega mogli bi biti svašta", uvjeren je Kajin dodajući da je Sanader pokrao ovu zemlju kao malo tko do sada te da će ga teško netko nadmašiti.

"Sanader ne samo da mora odgovarati nego mora biti i ogledni primjer da to više nikome ne padne na pamet", završio je Kajin.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara