Milanovićev poraz: Jurjević i dalje vodi splitski SDP

Tekst: Dragan Miljuš

MARIN JURJEVIĆ BAJA i dalje će voditi splitski SDP. Protukandidata Ranka Ostojića dobio je tijesnom većinom, sa 282 glasa prema 238. Dva su bila nevažeća. Za pobjedu su mu trebala, inače, 262 glasa, odnosno 50 posto plus jedan glas. U prostorijama SDP-a na Bačvicama glasalo se od rana jutra, do zatvaranja birališta izašla su 522 člana od ukupno 880 upisanih ili nekih 60-ak posto.

Računalo se da će veća izlaznost ići u korist Ostojića, no pokazalo se da ni to nije bilo dovoljno. Nervoza na Bačvicama je bila velika, jer se novi šef u Splitu prvi put birao glasanjem članstva, a ne delegata na konvenciji stranke.

Nastavlja se Bajina 20-godišnja vladavina

Premda su mediji proteklih dana nagađali kako će Ostojić, kao Milanovićev kandidat, na čelu splitskog SDP-a konačno zamijeniti nezamjenjivog Marina Jurjevića, to se ipak nije dogodilo. Nastavlja se tako Bajina neupitna supremacija, 20-godišnja vladavina splitskim SDP-om. Dio mlađeg članstva najavljuje ispis iz stranke nezadovoljan rezultatima izbora.

Jurjević: Znao sam da ću pobijediti, lagao bih kad bih rekao da nisam"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drago mi je da imam podršku članstva, nije uspjela manipulacija medijima. Ne dobivaju se izbori u novinama, nego među članovima, radom i poštenjem, trudom i znojem. Ne manipulacijama!", okomio se Jurjević na dio medija koji već vidio Ostojića na čelu splitskog SDP-a.

Kako će sad s Milanovićem, zanimalo je novinare. "Milanović će kao pravi predsjednik znati podržati najbolje, najjače i najkvalitetnije kadrove u stranci pa tako i mene. Zasluženo sam izabran. Ne bez razloga. To sam i očekivao, lagao bih kad bih rekao da nisam", nije Jurjević hinio skromnost.

Niski udarci i manipulacija

"SDP će u Splitu imati čovjeka koji će stajati na pozicijama socijaldemokracije, koji će provoditi politiku SDP-a, a kao pravi Splićanin i Dalmatinac znam dobro kakve su potrebe grada. Oštra smo opozicija, borimo se i dalje za vlast, uvjeren sam da ćemo je i osvojiti", optimistično je zaključio Jurjević.

"Bilo je niskih udaraca, to sam ja najbolje mogao osjetiti, no to je u ovom trenutku manje važno. Zloporaba medijske kampanje bila je evidentna, sigurno ne s moje strane, treba vidjeti motivaciju", neodređen je bio Ostojić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara