Milanska Scala otvara u Lisinskom sezonu 2004./2005.

FILHARMONIJSKI orkestar milanske Scale i ove će godine, 4. rujna, zahvaljujući Zagrebačkoj banci i UniCredit Groupu, nastupiti u Koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski", najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Koncertom će ravnati jedan od najuspješnijih korejskih dirigenata mlađe generacije Myung-Whun Chung koji nastupa sa značajnim svjetskim orkestrima poput Berlinske i Bečke filharmonije, simfonijskim orkestrima u Bostonu i Chicagu, Metropolitan Operom, Filharmonijom u New Yorku, te orkestrima u Clevelandu i Philadelphiji.

Kako je najavila Vesna Ledić iz Zagrebačke banke, na programu će biti Beethovenova 5. simfonija, Ravelov Daphnis et Chloe Suite 1 i 2, te Straussov Koncert za obou i orkestar, uz solista Francesca di Rosa. Cjelokupni prihod namijenjen je u humanitarne svrhe.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavljajući program nove sezone u Lisinskom 2004./2005., umjetnički producent Tonči Bilić rekao je kako će tradicionalni ciklus "Lisinski subotom" ponuditi 13 koncerata. U sklopu njega gostovat će četiri velika simfonijska orkestra - Budimpeštanski festivalski orkestar, Haški rezidencijalni orkestar, Simfonijski orkestar bečkog radija i Škotski kraljevski nacionalni orkestar, a izvodit će se najljepša djela klasične orkestralne literature.

Posebno je zanimljiva Audijencija - ciklus koncerata na violini King, koji se organizira u suradnji s HAZU-om, a u sklopu kojega će biti održana četiri koncerta na toj violini.

U predstojećoj sezoni Lisinski organizira i druge cikluse, kao što je Jazz ciklus, Mladi u Lisinskom, te niz drugih zanimljivosti za ljubitelje klasične glazbe.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara