Milinović Karamarku ne vjeruje: Liječnik koji je pijan skrivio nesreću i pobjegao i dalje šef Uprave

Foto: Damjan Tadić (Cropix), MUP

DARKO MILINOVIĆ, aktualni ministar zdravstva, čini se da pretjerano ne vjeruje kolegi ministru Tomislavu Karamarku, s obzirom da je Vibor Delić, ravnatelj Uprave za medicinske poslove Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, još uvijek na svom radnom mjestu.

Naime, Delić nije smijenjen niti suspendiran nakon što je policija utvrdila da je ovaj šef Uprave u Milinovićevom ministarstvu, inače liječnik, pobjegao s mjesta prometne nesreće u alkoholiziranom stanju (izmjereno mu je 1,46 promila) još početkom ove godine.

Službenim automobilom skrivio nesreću u 21.50 sati

Podsjetimo, prema službenom izvještaju PU bjelovarsko-bilogorske 51-godišnji Delić još je 8. siječnja oko 21.50 sati upravljao službenim automobilom Ministarstva zdravstva Citroenom C5 Zagrebačkom ulicom, u pravcu Bjelovara.  Nesreća se dogodila prilikom pretjecanja jer Delić nije držao svoje vozilo na dovoljnoj udaljenosti od vozila koje je pretjecao pa je desnim bočnim krajem automobila udario u lijevi bočni kraj Opel Astre kojom je upravljao 42-godišnjak iz Bjelovara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako je javila policija u svom službenom izvješću odmah nakon prometne nesreće vozač Citroena je s vozilom napustio mjesto događaja te je po policijskim službenicima zaustavljen u prometu na Trgu  S.  Radića u Bjelovaru. Ondje mu je izmjereno 1,46 promila alkohola u krvi.

Koji dio policijskog izvješća Delić negira?

"Budući da se radi o mogućoj težoj povredi službene dužnosti koju g. Vibor Delić negira, Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi pokrenut će postupak pred Službeničkim sudom ukoliko Prekršajni sud u Bjelovaru donese presudu kojom se utvrđuje odgovornost i krivnja g. Vibora Delića", stoji u službenom odgovoru Ministarstva zdravstva kojega potpisuje glasnogovornica Zora Lažeta.

Do Delića nismo uspjeli doći pa nam ostaje nejasno smatra li Delić da nije bio alkoholiziran ili da možda nije skrivio nesreću, ili da nije pobjegao s mjesta nesreće. U svakom slučaju ostaje čudno da do rješenja Prekršajnog suda Delić nije makar suspendiran.Iako smo upit poslali prije mjesec i pol dana, nakon dvanaest poziva prema Ministarstvu, devet poziva na mobilni telefon glasnogovornice te četiri ostavljene poruke u Ministarstvu kao i tri maila požurnice još uvijek ministar Milinović ne želi odgovoriti na pitanje što je u tim kasnim satima njegov šef Uprave radio u službenom automobilu kao i hoće li samo zbog toga Delić biti kažnjen.

Štiti ga HSS?

Prema neslužbenim informacijama, Delića od suspenzije i otkaza zapravo dijeli partijska knjižica HSS-a, odnosno koalicijski sporazum HDZ-a i HSS-a , a s obzirom da se vladajuća stranka trenutno nalazi u nezavidnoj poziciji pred izbore te ne želi da se dodatno ljute "seljaci".    

Po izbijanju afere Milinović se nije htio očitovati o cijelom slučaju. Tek kada je Index objavio policijsko izvješće Milinović je izjavio da će sve - ispitati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara