Milinović odgovara Milanoviću: SDP će izgubiti izbore bez obzira na izborne jedinice

Milinović odgovara Milanoviću: SDP će izgubiti izbore bez obzira na izborne jedinice

Foto: Goran Mehkek / Cropix

"ZORAN MILANOVIĆ bi trebao naučiti poštovati institucije poput državnog suda", odgovorio je Darko Milinović šefu oporbe na kritike vezane uz HDZ-ovo prekrajanje izbornih jedinica. Milanović je kazao da se radi o pljački, a Milinović odgovara da će "SDP izgubiti iduće izbore, bez obzira kakve izborne jedinice bile".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, očekivalo se da će Vlada na današnjoj sjednici raspravljati o izmjenama prijedloga Zakona o izbornim jedinicama, ali to se nije dogodilo. Neslužbeno se može čuti da su manjinci bili protiv zakona, jer ih nitko nije ništa pitao oko prekrajanja izbornih jedinica. Slobodan Uzelac, potpredsjednik Vlade iz SDSS-a, potvrdio je da još nije uopće vidio cjeloviti prijedlog zakona.

Uzelac je rekao da bi bilo bolje da su jedinice mijenjane ranije jer nije dobro da se to radi u izbornoj godini. Novinari su ga upitali hoće li SDSS podržati prijedlog izmjena zakona ili će tražiti da se izborne jedinice ne mijenjaju. "To ćemo odlučiti tek kada vidimo nacrt zakona", kazao je Uzelac. Čini se da prekrajanjem jedinicama nisu oduševljeni ni HSS-ovci. Božidar Pankretić novinarima je rekao da je izmjena Zakona o izbornim jedinicama odgođena zbog "tehničkih problema", ali posebno se potrudio naglasiti kako nema nikakvih problema unutar vladajuće koalicije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara