Militanti planirali terorističke napade na Tajlandu

ČLANOVI regionalne militantne skupine planirali su napade na američke i izraelske ciljeve na Tajlandu, izjavio je u petak tajlandski premijer Thaksin Shinawatra.

Rekao je da je obavještajni podaci upućuju kako su članovi skupine Džame Islamije "snimali" američke i izraelske interese prije prošlotjednog uhićenja njihovog vođe Hambalija.

Premijer nije objavio detalje.

"Rečeno mi je da su promatrali osjetljive lokacije, uglavnom povezane s Izraelom i Sjedinjenim Državama", rekao je Shinawatra.

Tajland je povećao sigurnosne mjere otkad je Hambali, "mozak" prošlogodišnjeg napada na Baliju, uhićen u toj zemlji u zajedničkoj američko-tajlandskoj operaciji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tajlandska policija izvijestila je da su američko, britansko i australsko veleposlanstvo u Bangkoku bili označeni na kartama pronađenim u Hambalijevu stanu.

Hambali, jedini član vojnog odbora al-Qaede s prostora jugoistočne Azije, prebačen je iz zemlje nakon uhićenja 11. kolovoza i nalazi se u američkom zatočeništvu.

Thaskin je rekao kako zasad nema dokaza da su Hambali ili njegovi operativci planirali napad na azijsko-pacifički summit u listopadu, na kojemu se očekuje i američki predsjednik George Bush.

(Hina) bcav sd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara