Milorad Dodik: Mesić je obični glasnogovornik sarajevske čaršije

Milorad Dodik: Mesić je obični glasnogovornik sarajevske čaršije

"REPUBLIKA Srpska, kao trajna i neupitna kategorija, s potpunom političkom i ekonomskom stabilnošću, čvrsto je opredijeljena za mir i stabilnost u BiH i regiji i kao takva svakodnevno daje svoj doprinos održavanju stabilnosti", reakcija je iz ureda premijera RS Milorada Dodika, nakon što je hrvatski predsjednik njega optužio da "provodi istu politiku kao nekadašnji beogradski vlastodržac". Takav stav Mesić je izrazio za internetsko izdanje njemačkog "Spiegela", a osim toga je kazao da je Republika Srpska "zasnovana na etničkim čišćenjima i genocidu" te da kao takva "još uvijek živi".

Kako stoji u navedenom priopćenju, nije prvi put da "Mesić, ali i 'Spiegel', preuzimaju ulogu glasnogovornika sarajevske političke čaršije, te da govorom mržnje, uvredama i antidaytonskim izjavama nasrću na RS i premijera Milorada Dodika".

"Predsjednik Hrvatske očigledno ima defekt oko činjenica, dok Republiku Srpsku kvalificira kao 'bure baruta', jer bi u protivnom svakako znao da RS nikada nije bila stabilnija i kako predstavlja uspješniji dio BiH, gotovo na svim razinama, te kao takva ne može i ne želi biti prijetnja nikome", ocjenjuje se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Mesić nema nikakav kredibilitet jer je političar koji odlazi"

Nadalje se navodi da je Mesić već više puta upozoren da je RS legitimno nastala iz potrebe ljudi da u vrijeme tragičnog raspada Jugoslavije, čiji je "rušitelj bio g. Mesić", stvore političko teritorijalnu organizaciju radi vlastite zaštite.

"Javni nastupi g. Mesića nas ne čude jer su nam još uvijek svježa sjećanja na njegovu ratnohuškačku politiku koje se, očigledno, nije okanio. Za utjehu je činjenica da njegovo zlonamjerno uplitanje u unutrašnju politiku RS i BiH nema nikakav kredibilitet jer je g. Mesić političar koji odlazi i koji pripada prošlosti", stoji na koncu priopćenja.

Ig.M.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara