Milorad Luković Legija nema francusko državljanstvo

NEKADAŠNJI zapovjednik Jedinica za specijalne operacije MUP-a Srbije i prvoosumnjičeni za ubojstvo premijera Srbije Zorana Đinđića Milorad Luković Legija nema francusko državljanstvo, a iz Legije stranaca, kojoj je pristupio 10. travnja 1986. godine, dezertirao je 18. ožujka 1992. godine, priopćilo je u četvrtak Veleposlanstvo Republike Francuske u Srbiji i Crnoj Gori.

Otpravnik poslova francuskog veleposlanstva Christian Timmonier reagirao je na informacije objavljene u beogradskom dnevniku "Danas" od utorka da Lukovićeve isprave koje su izdale francuske vlasti nisu obnovljene i da "dotična osoba ne posjeduje francusko državljanstvo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Priče da je Milorad Luković Legija pod navodnom zaštitom Francuske "potpuno su apsurdne tvrdnje koje ne zaslužuju nikakav odgovor", navodi se u Timmonierovom prioćenju, te se podsjeća da je Francuska u svibnju 2001. godine izručila petoricu pripadnika "Zemunskog klana" (od čega dvojicu sudionika u atentatu na premijera Đinđića) koje je tražila tadašnja SR Jugoslavija, te je srpsko-francuska suradnja "mnogo prije operacije Sablja imala za cilj u što većoj mjeri pomoći vlastima Srbije u borbi protiv organiziranog kriminala".

(Hina) tta sd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara