Milošević traži zaštitu njegove obitelji od progona

POTPREDSJEDNIK Jugoslavenske ljevice (stranke Mirjane Marković) Goran Matić izjavio je danas da je bivši jugoslavenski predsjednik, haaški optuženik Slobodan Milošević, "apelirao iz Den Haaga da se obustavi progon njegove obitelji".

Protiv Mirjane Marković MUP Srbije raspisao je tjeralicu zbog umiješanosti u aferu nelegalne dodjele stanova Vlade Srbije, a ona se navodno nalazi u Rusiji, gdje je otputovala krajem veljače, dva tjedna prije atentata na premijera Đinđića.

"Milošević mi je u telefonskom razgovoru kazao da je u njegovo vrijeme, kojim slučajem, bila ugrožena supruga bivšeg predsjednika Hrvatske Franje Tuđmana, Milošević bi je primio u Srbiju i zaštitio, jednako kao i suprugu bivšeg predsjednika Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića", kazao je danas Matić na konferenciji za novinare u Beogradu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Matić, koji je u okviru policijske istrage o ubojstvu srbijanskog premijera Zorana Đinđića 12. ožujka, bio u pritvoru 26 dana kazao je da ne bi bio zadržan u pritvoru da je pristao potpisati izjavu u kojoj "ne isključuje mogućnost da Mirjana Marković i Slobodan Milošević stoje iza otmice i likvidacije bivšeg predsjednika Srbije Ivana Stambolića".

(Hina) ttaG SB

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara