Milutinović otputovao za Haag

BIVŠI srbijanski predsjednik Milan Milutinović, optužen pred Međunarodnim kaznenim sudom za ratne zločine nad kosovskim Albancima 1999. godine, otputovao je zrakoplovom vlade SRJ za Den Haag, gdje će se dobrovoljno predati Međunarodnom kaznenom sudu, potvrdio je pomoćnik jugoslavenskog ministra pravosuđa Nebojša Šarkić beogradskoj BK televiziji.

Milutinović je bio predsjednik Srbije od 1997. do 2002.godine, do 29. listopada, kad mu je istekao mandat i prestao imunitet predsjedničke funkcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Jugoslavenska i srbijanska vlada Milutinoviću su dale jamstva za boravak na slobodi do suđenja, s obrazloženjem njegovog lošeg zdravstvenog stanja, te buduće bolje suradnje SR Jugoslavije s Haaškim sudom, s obzirom na očekivanje da će se današnji Milutinovićev dolazak u Den Haag smatrati dobrovoljnom i pravovremenom predajom sudu.

Milutinović je u svom nedavnom intervjuu Radio-televiziji Srbije izjavio da se ne osjeća krivim za ratne zločine na Kosovu 1999. godine za koje ga, zajedno sa Slobodanom Miloševićem, tadašnjim načelnikom generalštaba Vojske Jugoslavije Dragoljubom Ojdanićem, te bivšim potpredsjednikom jugoslavenske vlade Nikolom Šainovićem (koji su se prošlog proljeća dobrovoljno predali Haaškom sudu), tereti Haaški sud.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara