Mimica govorio o napretku u provedbi Sporazuma o pridruživanju

HRVATSKI ministar za europske integracije održao je u srijedu u Bruxellesu predavanje o napretku Hrvatske u prvoj godini provedbe Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju pred predstavnicima Europske komisije.

Ministar Neven Mimica na predavanju je najavio da će u četvrtak na sjednici hrvatske Vlade biti usvojen nacionalni program za pridruživanje, te izložio sva postignuća u pogledu harmonizacije hrvatskoga zakonodavstva s europskim, rekao je za Hinu član hrvatskoga izaslanstva.

Nazočni su bili svi predstavnici zemalja članica i svi predstavnici Europske komisije, ne samo Direktorata za vanjske poslove, nego svih relevantnih direktorata, od poljoprivrede, zapošljavanja, transporta, proširenja, rekao je isti izvor. Dodao je da je na Mimičinoj prezentaciji izražena i hrvatska ambicija oko podnošenja zahtjeva za članstvo u 2003. tijekom grčkoga predsjedanja Europskom unijom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski je ministar govorio i o regionalnoj suradnji, odnosima sa susjedima i očekivanjima od zagrebačkoga procesa koji će se nastaviti konferencijom u Solunu.

Mimica je održao i poseban sastanak s generalnim direktorom Opće uprave za vanjske odnose Guyem Legrasom, a u srijedu navečer o hrvatskim će postignućima u provedbi Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju govoriti i na predavanju u Centru za europske političke studije, najavio je taj izvor.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara