Mimica: Hrvatska će do 2006. ispuniti uvjete za članstvo u EU

REPUBLIKA Hrvatska će do kraja 2006. godine ispuniti uvjete za članstvo u Europskoj unijiji, izjavio je ministar europskih integracija Neven Mimica u utorak na konferenciji za austrijske i strane novinare akreditirane u Austriji koja je održana u hrvatskom veleposlanstvu u Beču.

"Hrvatska može do kraja 2006. završiti provedbu unutarnjih reformi i dostići kriterije potrebne za ulazak u članstvo EU do kraja 2007. godne Hrvatska može i formalno postati članica te europske integracije", kazao je ministar Mimica. "Ne želimo se uspoređivati niti sa Rumunjskom, niti sa Bugarskom niti sa bilo kojom drugom državom nego znamo da moramo napraviti našu domaću zadaću na putu priprema za članstvo u Europsku uniju" dodao je on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hrvatski ministar rekao je da će najveći problem u približavanju naše zemlje euroatlantskim integracijama biti u rješavanju tri pitanja - povratka izbjeglica, suradnje s Haaškim sudom i reforme sudstva.

Ministar Mimica završit će dvodnevni radni posjet Beču predavanjem na temu: "Hrvatski put u Europsku uniju i hrvatska gospodarska politika" koje će na poziv Međunarodnog gospodarskog kluba održati poslijepodne u Saveznoj austrijskoj gospodarskoj komori.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara