MIMICA U ŠVEDSKOJ, KOJA POZDRAVLJA HRVATSKU KANDIDATURU ZA EU

Švedska potpuno podupire napore Hrvatske unutar procesa europskih integracija i pozdravlja njezinu odluku da se kandidira za pristup Europskoj uniji (EU), rečeno je u petak za sastanka ministra europskih integracija Nevena Mimice sa švedskom ministricom vanjskih poslova Annom Lindh.

Ministar Mimica i hrvatski veleposlanik pri EZ Vladimir Drobnjak službeno su u petak boravili u Stockholmu u sklopu niza putovanja hrvatskih dužnosnika kojih je svrha upoznati članice EU s podnošenjem molbe Republike Hrvatske za punopravno članstvo u EU, priopćeno je iz Ministarstva europskih integracija (MEI).

Švedska potpuno podupire napore Hrvatske unutar procesa europskih integracija, kazala je ministrica Lindh, piše u priopćenju.

Lindh je pozdravila odluku hrvatske vlade da potkraj veljače podnese molbu za članstvo u EU, dodaje se u tekstu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nakon zagrebačke kandidature Švedska će poduprijeti što skorije upućivanje Odluke Vijeća ministara Europskoj komisiji za početak izrade mišljenja (Avisa) o hrvatskoj kandidaturi, rečeno je na sastanku Mimice i Lindh.

Razumijevanje za napore koje ulaže Zagreb na putu približavanja i pristupa EU izrazili su i drugi dužnosnici s kojima se Mimica sastao.

Švedska je spremna na tome putu stručno i politički pomoći Hrvatskoj, kazali su sugovornici.

Mimica je u Stockholmu razgovarao i s državnim tajnikom za međunarodnu politiku i savjetnikom premijera Larsom Danielssonom, s vd. ravnateljem Švedske razvojne agencije (SIDA) Stefanom Herrsromom, te s članovima Savjetodavnog odbora za Europsku uniju švedskog parlamenta i s ministrom za međunarodne financijske i monetarne odnose u Ministarstvu financija Gunarom Lundom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara