Ministar Biškupić postao fotoreporter

MINISTAR kulture Božo Biškupić poznat je kao stalni pratitelj hrvatskog premijera Ive Sanadera na njegovim inozemnim putovanjima. Za vrijeme Sanaderovog posjeta Washingtonu Biškupić ga je fotografirao u Bushovom društvu, te ekskluzivnu fotografiju poslao jednom zagrebačkom dnevniku.

Večernji list piše da je "fotoreporter" Biškupić novi uspjeh s međunarodnom težinom zabilježio ovih dana kada je jednom zagrebačkom dnevniku poslao ekskluzivnu fotografiju na kojoj se američki predsjednik George Bush smije u društvu s ozbiljnim Sanaderom. Iako je fotografija koju je napravio Biškupić pomalo mutna, nakon spomenutog dnevnika poslije su je objavile i brojne druge hrvatske novine, te Hrvatska televizija.

Očito je da je ministar bio na pravom mjestu u pravo vrijeme i brzo reagirao poslavši fotografiju u Zagreb koja u niti jednim novinama nije noslila potpis.

Da fotografija Sanadera i Busha nije prvi Biškupićev uradak poznato je jer se i ranije afirmirao kao fotoreporter. Čak mu je u lipnju Hrvatska udruga radija i novina u Trogiru dodijelila posebno priznanje za fotografije snimljene u Bruxellesu za vrijeme sastanka čelnika Europske unije.

Biškupić je zahvalio udruzi te zaključio da je njegovo foto umijeće na razini amatera istraživača. U zahvali je stajalo: “znatiželjni amater, poklonik fotografije”.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara