Ministar Čobanković razgovarao s istarskim županom

U sklopu dvodnevnog posjeta Istarskoj županiji ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković sastao se večeras u Puli s istarskim županom Ivanom Jakovčićem.

Tom prigodom razgovarali su o prioritetnim programima u sektoru poljoprivrede u Istri, poglavito o gospodarenju poljoprivrednim zemljištem, trajnim nasadima te o financiranju ribarstva.

Po riječima ministra Čobankovića, premda će se problematika poljoprivrednog zemljišta rješavati u više mandata, namjera je sadašnje Vlade ubrzanje tog procesa. O tom pitanju, dodao je, neće se donositi novi zakoni, jer bi to samo usporilo proceduru, već će biti samo određenih intervencija u zakonu.

Istarski župan Ivan Jakovčić upoznao je ministra s rezultatima podizanja dugogodišnjih nasada u Istarskoj županiji napomenuvši kako će se ove godine posaditi čak tri puta više novih nasada vinove loze nego prošle godine, pa je s tim u vezi od države zatražio još veću potporu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ministar Čobanković rekao je kako je ovoj vladi posebno u interesu povećati nasade voćaka.

Izrazio je svoj optimizam kada je riječ o nasadima vinove loze i maslina, ali ne i za nasade voćaka jer, kako je rekao, za to ne postoji zanimanje.

U sklopu dvodnevnog boravka u Istri, ministar Čobanković sutra će biti nazočan svečanom otvorenju izložbe "Vinistra" u Poreču.

(Hina) xdspo yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara