Ministar Jurčić u Mostaru

REPUBLIKA Hrvatska i BiH su upućene jedna na drugu više nego bilo koje druge dvije zemlje na svijetu, izjavio je danas u Mostaru ministar gospodarstva Republike Hrvatske Ljubo Jurčić.

On je u Mostaru sudjelovao u radu Gospodarskog foruma na kojem se raspravljalo o ekonomskoj suradnji između Dalmacije i Hercegovine, a koji je održan pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara BiH. Ministar Jurčić se u svojoj diskusiji zauzeo za unapređenje suradnje između Dalmacije i Hercegovine rekavši kako su to dvije regije naslonjene jedna na drugu čija su gospodarstva komplementarna. Na ovom su Gospodarskom forumu sudjelovali istaknuti gospodarstvenici i javni djelatnici iz Dalmacije i Hercegovine.

Ministar Jurčić je na konferenciji za novinare naglasio kako suradnja između Dalmacije i Hercegovine može biti unaprijeđena u turističkom sektoru tako što bi turisti koji borave na Jadranskoj obali posjećivali i Hercegovinu, odnosno Mostar. Rekao je kako suradnju mogu razvijati hrvatska brodogradilišta i metalna industrija u Hercegovini. Pri tomu je podsjetio i na poslovnu suradnju između Aluminijskog kombinata Mostar i TLM iz Šibenika. Rekao je kako će se dio Memoranduma o razumijevanju između njemačko-američkog koncerna Daimler Chrysler i Predsjedništva BiH (potpisan prije dva dana) koji se odnosi na Aluminijski kombinat Mostar ostvarivati preko šibenskog TLM-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Govoreći o suradnji Republike Hrvatske sa sjevernim dijelovima BiH ministar Jurčić najavio je skorašnje sklapanje ugovora o kupovini električne energije iz Tuzle i Kaknja. To će, objasnio je, doprinijeti umrežavanju tranzita električne energije koji se odvija u cijeloj Europi. Hrvatski ministar Jurčić je kazao kako je premijer Federacije BiH Ahmed Hadžipašić (s kojim se sastao u srijedu u Sarajevu) pozvao tvrtke iz Republike Hrvatske da se uključe u privatizacijske procese u BiH.

Ministar Jurčić je posjetio i Međunarodni sajam gospodarstva "Mostar 2003", a u popodnevnim satima će posjetiti mjesto na kojem se obnavlja Stari most.

(Hina) pg sb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara