MINISTAR KULTURE BIŠKUPIĆ PRIMIO ARHITEKTA BOGDANA BOGDANOVIĆA

U povodu sutrašnje svečanosti, na kojoj će sudjelovati i predsjednik Vlade RH dr. Ivo Sanader, vezane uz završetak radova na sanaciji spomenika "Jasenovački cvijet", u Javnoj ustanovi Spomenpodručje Jasenovac, ministar kulture mr. Božo Biškupić primio je danas u Ministarstvu kulture autora toga spomenika, arhitekta Bogdana Bogdanovića.

Razgovaralo se i o projektu novoga stalnoga postava Memorijalnoga muzeja Jasenovac, o otvorenoj i realiziranoj suradnji Ministarstva kulture RH i Memorijalnog muzeja Jasenovac s najširim krugom voditelja muzeja holokausta u Europi, Izraelu i SAD-u, te o programima koje Ministarstvo kulture RH stručno i financijski podržava u cjelokupnoj obnovi toga područja, priopćeno je večeras iz Ministarstva kulture RH.

Istaknuta je i važnost prezentacije spomenika "Jasenovački cvijet", u okviru novo planiranog stalnog postava Memorijalnoga muzeja, u skladu s kojim je i Bogdanovićeva "definicija" "Jasenovačkog cvijeta" - "nikoga ne vrijeđati, nikome ne prijetiti, ne pozivati na osvetu, ali ne skrivati istinu" - prihvaćena kao jedna od osnovnih ideja u prezentaciji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar kulture pozvao je arhitekta Bogdanovića na daljnju suradnju u nizu programa i projekata Spomen-područja Jasenovac, vezanih za prezentaciju "Jasenovačkog cvijeta", ali i na realizaciju njegove izložbe, u okviru Muzeja arhitekture HAZU-a u Zagrebu, navodi se u priopćenju.

(Hina) xsp/pp ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara