Ministar Lučin u Zadru o stanju sigurnosti

U PROŠLE tri godine policija je podnijela 23.583 kaznene prijave iz područja gospodarskog kriminala u kojima se osumnjičenici terete za pronevjeru 120 milijardi i 550 milijuna kuna, rekao je ministar unutarnjih poslova Šime Lučin na danas održanoj konferenciji za novinare u Zadru.

Konferencija je održana nakon susreta sa zadarskim županom Šimom Prtenjačom s kojim je ministar Lučin razgovarao o stanju sigurnosti u Zadarskoj županiji i pripremama za turističku sezonu.

Odgovarajući na upit novinara o djelovanju policije u slučaju haaškog optuženika generala Gotovine, Lučin je rekao da bi policija, kada bi znala gdje je Gotovina, postupila po uhidbenom nalogu.

Komentirajući u nastavku stanje sigurnosti u Hrvatskoj, Lučin je rekao da je ono poboljšano u odnosu na razdoblje bivše vlasti. Za vrijeme bivše vlasti u Hrvatskoj bilo je po 120 ubojstava godišnje, a prošle godine imali smo 73, rekao je Lučin. U tom broju Zagreb je lani imao udio od 13 ubojstava, a u Washingtonu, koji je podjednake veličine, počinjeno ih je 600, izjavio je ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Odgovarajući na upit o tome dokle je stigla istraga u slučaju ubojstva Marka Sliška, Lučin je rekao da je istraga u tijeku, da se radi na širem području, a ne samo u Zagrebu, te kako je uvjeren da će slučaj biti razriješen.

Po njegovim riječima, stanje je sigurnosti u Zadarskoj županiji zadovoljavajuće u odnosu na ostali dio Hrvatske, ali još ima prostora za poboljšanje. Jedan od prioriteta MUP-a i dalje ostaje borba protiv zloporaba droga, rekao je Lučin i podsjetio da su prošle godine u RH razbijene četiri velike skupine.

Prošle je godine zaplijenjeno više droge nego u nekoliko zadnjih godina, a pokazalo se da droga u Hrvatsku ulazi ne samo s istoka, nego i sa zapada o čemu svjedoči i prošle godine zaplijenjena količina od 110.000 komada ecstasyja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara