Ministar Mlinarić: Zakon o sigurnosti prometa neće se mijenjati

MINISTAR unutarnjih poslova Marijan Mlinarić izjavio je prilikom današnjeg posjeta štandu zagrebačke Policijske uprave na Zagrebačkom velesajmu da se novi Zakon o sigurnosti prometa na cestama neće mijenjati jer je od početka primjene pokazao dobre rezultate.

Od početka primjene novoga zakona na hrvatskim cestama sve je manje poginulih, a broj prometnih nesreća u posljednja je četiri mjeseca dva puta manji nego ranije, rekao je Mlinarić.

Također je pozdravio i policijsku akciju "Mir i dobro" koja se tradicionalno provodi već 13. godinu. Cilj je te akcije smanjiti uporabu pirotehničkih sredstava, ali i oružja u vrijeme božićnih blagdana i novogodišnjih svečanosti.

Štand zagrebačke policije ministar je posjetio u pratnji načelnika Policijske uprave Krešimira Šulca, a nakon obilaska prisustvovao je kraćoj pokaznoj vježbi specijalnih i interventnih policijskih postrojbi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zagrebačkoj policiji ističu da su se na sudjelovanje na Božićnom sajmu odlučili potaknuti dobrim rezultatima iz ranijih godina te pohvalama od strane medija i građana.

Na policijskom štandu posjetitelji se mogu upoznati s programima, akcijama i projektima najveće hrvatske policijske uprave, predstavljenima na tri infopulta.

Osim već spomenute prigodne akcije "Mir i dobro", na posebnom pultu predstavljen je i projekt "Policija u zajednici", gdje su prikazani svi preventivni policijski programi. Treći pult posvećen je prometnoj policiji, a na njemu policajci u svečanim odorama odgovaraju na pitanja građana o novom "prometnom" zakonu.

Muzej policije u osnivanju pripremio je na štandu malu izložbu, sačinjenu od starih policijskih kalendara, poligrafskih uređaja i predmeta koje nije dopušteno unositi u zrakoplove.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara