Ministar Pankretić otvorio generalnu skupštinu Federacije veterinara Europe

GENERALNA skupština Federacije veterinara Europe, najznačajniji skup veterinara kojemu je Hrvatska prvi put domaćin, danas je u Zagrebu otvorio ministar poljoprivrede i šumarstva Božidar Pankretić.

Skupština je dvodnevna, a nazoči joj oko 150 izaslanika veterinarskih društava, komora i interesnih skupina iz 34 europske zemlje te izaslanstvo Svjetske veterinarske udruge (WVA).

Hrvatsko veterinarsko društvo osnovano je 1893., član je Federacije veterinara Europe od 1996.

Po prvi put u povijesti hrvatskog veterinarstva i u svečanosti obilježavanja 110. obljetnice osnivanja Hrvatskog veterinarskog društva, Hrvatska ima čast biti domaćin tog važnog skupa, rekao je predsjednik Hrvatskog veterinarskog društva Albert Marinculić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ministar Pankretić zahvalio je Federaciji što je Hrvatsku odabrala za održavanje generalne skupštine, što je, kako je rekao, osobito važno sada kad se Hrvatska priprema za Europsku uniju (EU).

Posao veterinara nije se bitno promijenio, ali se dramatično promijenilo tržište, te postalo globalna trgovina životinjama i proizvodima životinjskog porijekla, čime se još povećala uloga i odgovornost veterinara u suzbijanju bolesti, liječenju te zaštiti zdravlja životinja i ljudi, rekao je Pankretić.

Na generalnoj skupštini birat će se novo predsjedništvo - novi predsjednik i četiri potpredsjednika. Kandidati za predsjednika su iz Nizozemske i Slovenije.

Na skupštini će veterinari raspravljat o aktualnim problemima struke, o dobrobiti životinja, edukaciji veterinara, a razmotrit će i razne projekte.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara