Ministar Pankretić u Karlovačkoj županiji

Ministar poljoprivrede i šumarstva Božidar MINISTAR poljoprivrede i šumarstva Božidar Pankretić za današnjeg posjeta Karlovcu razgovarao je s karlovačkim županom Vladom Jelkovcem i gradonačelnikom Božom Johom, a obišao je i PPK-Karlovačku mesnu industriju, Karlovačku mljekaru KIM i Osnovnu školu "Turanj" zbog njezina ekoprojekta "Zeleni okoliš škole", gdje je zasadio jednu tuju.

S direktorom karlovačkog PPK-a Vladimirom Skolanom razgovarao je o tome kako urediti tržište proizvodnje i preradbe mesa u Hrvatskoj.

Ministar Pankretić najavio je da će Ministarstvo poljoprivrede do konca lipnja ove godine "snimiti pravo stanje potreba mesoprerađivačkih kapaciteta za svinjetinom" te koliko su proizvođači spremni proizvesti svinjetine za te kapacitete.

Nakon toga obje strane - proizvođači i prerađivački mesa, trebali bi se dogovoriti i potpisati godišnje kupoprodajne ugovore, rekao je ministar Pankretić.

Cilj toga projekta između proizvođača mesa i mesnih industrija, koji se zove "Direktno ugovaranje poljoprivredne proizvodnje", je organiziranje tržište, a ne da, kazao je ministar Pankretić, "svinjogojci nemaju kuda sa svojom proizvodnjom, a mesna industrija uvozi meso".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sređivanju stanja na tržištu pridonijet će i zakon o hrani koji bi u Vladinoj proceduri trebao biti već za 10 dana, naglasio je ministar Pankretić dodavši da će se "tim zakonom onemogućiti da proizvodi na tržište dolaze do dampinškim cijenama".

Ministar poljoprivrede je u karlovačkom KIM-u ustvrdio da je financijska konsolidacija KIM-a još samo formalno pitanje, jer su svi vjerovnici prihvatili da svoje tražbine pretvore u ulog. Već za nekoliko dana, obećao je ministar, Vlada će prihvatiti takvu financijsku konsolidaciju.

Nakon toga Hrvatski fond za privatizaciju u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede KIM-u treba odabrati strateškog partnera koji će ulagati u njegov razvoj.

Ministar Pankretić zbog sastanka u Vladi o suši nije obišao plantažni voćnjak obiteljskog gospodarstva Petrić, ni grad Dugu Resu, što je bilo planirano, ali je obećao da će uskoro doći.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara