Ministar Pavić Kolindinom vijeću predstavio mirovinsku reformu

Ministar Pavić Kolindinom vijeću predstavio mirovinsku reformu
Foto: Hina

VIJEĆE za gospodarska pitanja predsjednice Republike Hrvatske na svojoj 33. redovnoj radnoj sjednici ugostilo je ministra rada i mirovinskoga sustava Marka Pavića, koji je Vijeću detaljno predstavio mirovinsku reformu, odnosno planirane izmjene zakona iz područja mirovinskog sustava, priopćeno je u petak iz Ureda predsjednice RH.

Budući da je za navedene zakone do 14. listopada 2018. otvoreno javno savjetovanje sa zainteresiranom javnošću, Vijeće je s ministrom u konkretnoj diskusiji podijelilo svoje stavove, komentare i prijedloge u odnosu na planirane izmjene te pohvalilo sveobuhvatnost mirovinske reforme i nastojanja Ministarstva da osigura dugoročnu održivost mirovinskog sustava uz istovremeno povećanje adekvatnosti mirovina i pravednosti sustava, navodi se u priopćenju.

Članovi Vijeća posebno su, kako je istaknuto, podržali najavu daljnjeg jačanja drugog stupa, ali i intenzivnijih aktivnosti u kontekstu financijskog opismenjavanja s ciljem osvještavanja građana o važnosti i koristima od ulaganja u treći stup mirovinskog osiguranja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara