Ministar Pecek: U zadnje tri godine dodijeljeno gotovo 5000 zajmova

ŽELJKO PECEK, ministar obrta, malog i srednjeg poduzetništva, izjavio je danas kako je unazad tri godine malim i srednjim poduzetnicima dodijeljeno 4897 povoljnih zajmova s ukupno više od 3,3 milijarde kuna.

"Oni su zahvaljujući takvoj financijskoj potpori Ministarstva u Hrvatskoj otvorili 40.000 novih radnih mjesta ili dvostruko više od očekivanog", rekao je Pecek na okruglom stolu "Poticajne mjere razvoju obrtništva i poduzetništva".

Skupu su osim predstavnika jedinica lokalne samouprave nazočili i poduzetnici korisnici kreditnih linija Ministarstva, koji su upućeni u daljnje planove povezane s tim projektom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Varaždinski župan dr. Zvonimir Sabati rekao je kako je dodjelom 65 poduzetničkih zajmova od 40 milijuna kuna po programu Poduzetnik I u Županiji otvoreno 200 radnih mjesta, a još 300 će biti otvoreno dodjelom 142 milijuna kuna zajma iz programa Poduzetnik II.

Ministar Pecek je u Varaždinu otvorio novi autosalon Autokuće Špoljarić, u gradnju i opremanje kojeg su uloženi zajmovi Ministarstva obrta, malog i srednjeg poduzetništva iz programa Poduzetnik. Zahvaljujući tom zajmu, tvrtka je uz 60-ak dosadašnjih zaposlila još 12 radnika.

(Hina) pp ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara