ministar primorac i rektorica mencer s predstavnicima studentskog zbora i studentskoga centra

Zauzimat ću se za stalnu komunikaciju Ministarstva i studenata, izjavio je ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac nakon današnjeg sastanka s Predsjedništvom Studentskog zbora kojem je nazočila i rektorica zagrebačkog Sveučilišta Helena Jasna Mencer.

Studentski su predstavnici istaknuli da treba otvoriti još jedan studentski dom u Zagrebu, a rektorica Mencer je ustvrdila da su za ulazak u europski sustav visokog školstva dosadašnji smještajni prostori u domovima nedostatni.

Članovi Predsjedništva Studentskog zbora požalili su se ministru Primorcu i na to što im je zbog sukoba s bivšim ministrom bilo uskraćeno financiranje, ali su unatoč tomu nastavili projekte kao što su bili debatno prvenstvo, studentska regata i drugi.

Primorac je najavio da će uskoro početi sustavan odabir najboljih studenata koji će biti slani na najuglednija svjetska sveučilišta, pri čemu, kako je istaknuo, računa na pomoć Studentskog zbora.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon sastanka sa studentima i objeda u studentskoj blagavaonici ministar Primorac i rektorica Mencer arzgovarali su s predstavnicima Uprave Studentskog centra u sanaciji o vraćanju 2,9 milijuna kuna Sveučilištu, koji su ovrhom skinuti s računa Sveučilišta zbog duga Studentskog centra.

Ministar je izrazio spremnost da se što prije pomogne Sveučilištu, o čemu će izvijestiti i članove Vlade.

(Hina) kt mc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara