Ministar Primorac o posjetu Izraelu

Predstavnici izraelskog memorijalnog centra za žrtve holokausta Yad Vashema pozvali su 30ak hrvatskih nastavnika na edukaciju o holokaustu u Izrael, izjavio je večeras ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac nakon što se danas vratio iz višednevna posjeta Izraelu.

Hrvatski bi nastavnici nakon te izobrazbe i sami postali poučavatelji i u Hrvatskoj, i izvan nje o kompleksnom pitanju holokausta, rekao je Primorac za Hinu, izrazivši zadovoljstvo posjetom i prijateljskim prijamom u Izraelu

Ministar je u višednevnu radnom posjetu Izraelu bio s izaslanstvom hrvatskih znanstvenika s Instituta "Ruđera Boškovića", Brodarskog instituta, Poslovno-inovacijskog centra - BICRO te s predstavnikom Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja. Primorac je rekao i kako se u razgovoru s glavnom direktoricom u izraelskom Ministarstvu znanosti Taliom Rosenbaum dogovorio o osnivanju zajedničkog fonda za znanstvenu suradnju, putem kojeg bi se financirali zajednički znanstveni projekti dviju zemalja. Predloženo je da domaće i izraelske tvrtke sudjeluju u stvaranju kapitala toga fonda, rekao je Primorac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Iskustva u reformi sustava obrazovanja ministar je podijelio s izraelskom kolegicom Limor Livnatom, istaknuvši kako ju je pozvao na izmjenu podataka o pedagoškom standardu, izobrazbu nastavnika, razmjenu stručnjaka i na suradnju u drugim pitanjima.

U ime predsjednika HAZU-a predložio sam sklapanje sporazuma o suradnji dviju akademija, što je izraelski direktor Akademije pozdravio, kazao je Primorac.

(Hina) xmb yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara